Att få barn är kanske det absolut största och härligaste man kan uppleva i livet. Dock är det som bekant även en hel del praktiska saker att tänka på när det är en liten på väg. Framför allt är det en del saker och produkter av olika slag som måste köpas, vilket kan vara bra att ha gjort innan födseln.

Skötselartiklar

Bebis

Skötselartiklar i form av blöjor, tvättlappar, små handdukar och liknande är något som man bör se till att ha laddat upp med rejält för det kommer garanterat att gå åt betydligt mer än vad man tror. Ofta kan det bli många blöjbyten varje dag, vilket innebär hög omsättning på både blöjor och tvättlappar. Andra produkter som också kan vara bra att ha till hands är olika former av salvor, puder, babyolja och speciellt babyschampo när det är dags för det första badet i baljan.

Kläder

Även kläder är såklart viktigt att det finns gott om när man kommer hem från BB, kanske framför allt i form av så kallade bodies eller motsvarande som är det plagget som används under den första tiden. Här kan det vara bra att ha åtminstone en fem-sex stycken, så man slipper tvätta så ofta. Utöver det är ett bra tips att även ha några par bomullssockor, en så kallad hjälmmössa samt ett par varmare tröjor samt ett par varmare byxor. Sedan gäller det givetvis att anpassa sig efter årstiden. Är det vinter behöver man givetvis en overall, vantar och mössa med mera.

Andra produkter

Övriga produkter som också är bra och näst intill nödvändiga är till exempel barnvagn, bilbarnstol samt någon form av skötbord. Ett så kallat babynest kan också vara bra att ha då det är väldigt praktiskt att lägga barnet i detta. Då ett babynest dessutom är lätt och behändigt att flytta är det perfekt för det nyfödda barnet.

Läs mer om detta på Viföräldrar.se.

 

Posted in: Tips.
Last Modified: januari 15, 2019