Plötsligt är din lilla bebis ett år. Vart tog det året vägen? Det bara försvann. Den första födelsedagen måste ju firas ordentligt. Morföräldrar och farföräldrar måste ju få chansen att skämma bort din diamant ordentligt. Ja dina vänner och syskon också förstås. Det är dags att ordna ett 1-års kalas.

Ett-års kalas

Tema

Nu har din bebis kanske inte så många jämnåriga vänner, men grannbarn och syskonbarn som är lite äldre än ett år bara älskar kalas. Saft, bullar och tårta med ljus, det är ju otrolig festligt. Ska man ha något tema undrar du kanske, det har ju blivit populärt. Ja, varför inte. Tips på olika teman kan du få på Internet. Där hittar du inspiration till ditt barns 1-års kalas och du kan beställa hem dekorationer som passar perfekt för tillfället. När du väl bestämt dig för ett tema är det bara att börja planera utefter det.

Mat och fika

Kommer de flesta gästerna att vara vuxna kanske det är roligare att bjuda på mat, något festligt och gott. Enklast är att bjuda på plockmat som du antingen gör själv eller köper från en välsorterad livsmedelsaffär eller cateringfirma. Din ettåriga bebis blir nog inte så besviken över att det inte blir ett bullkalas, bebisen tycker att det är roligt nog med all uppmärksamhet och fina paket. Och med handen på hjärtat, visst ordnar du det här kalaset lite grann för din egen skull och för att du tycker det är roligt.

Lekar

Om det däremot kommer många barn som är lite äldre än din bebis behöver du planera lite skojiga saker för barnen att göra. Det blir lätt hela havet stormar om man inte har några aktiviteter för barnen. Tips på nya och gamla roliga lekar finns på lekar.nu. Är det sedan ett sommarbarn du har så kanske det går att vara utomhus. Då blir det genast betydligt enklare.

Posted in: Tips.
Last Modified: januari 15, 2019