Det finns flera orsaker varför man kan glida ifrån varandra i ett förhållande. På samma sätt finns det flera sätt att hitta tillbaka till varandra också. 

Har barnen eller jobben kommit i vägen för er relation? Eller så kanske ni eller en av er varit med om något traumatiskt och tagit avstånd. Dessa saker kan skapa klyftor som leder till man bor med varandra men bara går förbi den andre utan att verkligen se personen. Man blir främlingar som delar ett hem. 

Schemalagd tid med varandra

Ett sätt är att boka in tider under veckan då ni ska umgås med varandra. Då ska ni inte titta på film eller spela dataspel bredvid varandra. Denna tid ska ägnas åt att prata, berätta om triviala saker som har hänt under veckan. Har ni haft stora bråk på sistone kan ni också ta denna tid till att förklara era känslor, om ni vet att ni kan prata om det utan att börja bråka igen.

Påbörja ett projekt tillsammans

Hitta en gemensam hobby eller ett intresse och undersök möjligheten att ägna två kvällar i veckan åt detta. Gillar ni att måla kan ni gå en kurs tillsammans. Eller så besöker ni en studiecirkel för att lära er ett nytt språk, något som kan leda till en kärlekssemester till språkets hemland så småningom. Att dela något roligt med varandra kan leda till att man börjar inse varför man blev kära i första början.

Samtalsterapi

Känns det som ni inte kommer någonstans i era diskussioner eller försök att återfå er närhet, ert sexliv och liknande så kan man bjuda in en objektiv part. Genom att gå på samtalsterapi kan man få hjälp att hitta roten till varför ni har glidit isär och få tips om hur ni hittar tillbaka.

Har man haft en stormig relation är det också viktigt att en annan person är närvarande och avstyra diskussionerna när de börjar spåra ut eller blir för hetsiga. Nyinsikt säger att man har svaret på sina problem inom sig själv och terapin är endast ett sätt för att hitta dem. Och dem stämmer nog. Ni vet själva varför allting går utför, det kan bara var svårt att uttrycka det i riktiga ord.

Posted in: Relation, Tips.
Last Modified: januari 15, 2019