Kreativitet är ett viktigt inslag i barns utveckling och som förälder bör man bejaka sitt barns fantasi och leklust i allra högsta grad. Vi mår både små som stora bra av att få uttrycka kreativitet på olika sätt då det skapar glädje och gemenskap.

Childrens party

Att träna sin fantasi och skapa låtsaslekar är inte bara roligt för barnet utan även ett viktigt steg i utvecklingen till att bli mer självständigt Barnkalas är därför ett utmärkt tillfälle att skapa en trivsam och glad tillställning som blir ett minne för många. Att sätta ett maskeradtema på kalaset är dessutom ett smart sätt för att bejaka just kreativitet och fantasi hos barnen. Det viktiga är egentligen inte vilken typ av tema man väljer utan att kalaset som sådant blir en annorlunda och välplanerad tillställning. Oavsett om det står filmhjälte-tema eller kanske Disney-tema på inbjudan är det viktigaste att ha roligt och leka tillsammans utklädda till roliga, spännande och söta karaktärer. Maskeraddräkter går enkelt att köpa online, hos bland annat kalaskungen.com, och det gör det möjligt för alla att hitta en bra maskeraddräkt. Ge bara de inbjudna tillräckligt med tid på sig – maskeradtema lämpar sig inte för sista minuten-kalas.

Välja utklädnad

Vad ska mitt barn ha på sig? Den frågeställningen bör du istället omformulera till ”vad vill du ha på dig” och ställa frågan till barnet. För faktum är att barn bevisligen mår bra av att få känna sig delaktiga och de har förmodligen betydligt rikare fantasi än vad du har som förälder. Försök lära ditt barn att inte tänka alltför mycket på vad andra tycker och tänker utan bejaka barnets förmåga att ta egna initiativ och välja sin egen maskeraddräkt.

Låt även barnet delta i dekorationen och förberedelsen av kalaset, bestäm tillsammans vilket fika eller snack ni ska bjuda på och pynta festrummet tillsammans. Då får barnet utlopp för både fantasi och kreativitet.

Posted in: Kalas.
Last Modified: juni 5, 2020