Efter att ha haft en tid med gravidtema så byter vi här lite inriktning och går in på relationer. Närmare bestämt relationer på avstånd,  vilket inte alltid är det lättaste att få att fungera.

Därför så tänkte vi här ge några tips till er som har ett distansförhållande som ni förstås vill hålla levande. Kom dock ihåg att detta bara är generella tips, och att ni själva också måste hitta er väg till ett fungerande förhållande.

Konversera mycket

Distansförhållande

Normalläget i förhållanden är att man pratar mycket och konverserar känslor genom handlingar så som gåvor, beröring eller andra tecken. När man har ett långdistansförhållande så har man inte samma förmån att kunna uttrycka sig så mycket genom handling. Därför är det viktigt att prata mycket, var tydliga med känslor. Är ni på gott humör, nyttja tillfället och ös kärlek över varandra. Se också till att dela med er av varandras vardagsliv. Det är måhända tråkigt att berätta om något som hände på jobbet eller vilken klant i kassakön i affären som glömt plånboken. Men om man undviker alla sådana saker så kommer man till sist inte att veta hur den andre lever.

Undvik svartsjuka

Att svartsjuka uppstår då och då i ett långdistansförhållande är svårt att undvika. Det gäller att lita på varandra och hitta sätt att inte göra varandra svartsjuka, och samtidigt inte agera anklagande mot sin partner. Även om man förstås även i ett förhållande förtjänar lite personlig integritet så kan det vara en idé att se till så att partnern aldrig behöver ställa frågorna ”var har du varit?”, ”vem var du med?”, ”varför hörde du inte av dig?” och så vidare.

Tid och pengar

Det vore en lögn att säga att det inte krävs en del ledig tid och pengar för att få ett distansförhållande att fungera. Hur mycket beror såklart på hur stort avståndet är, men att klart är i alla fall att huvuddelen av lediga helger (om avståndet tillåter det), så bör helgerna spenderas ihop. Där får man offra en del tid med andra vänner man kanske vill träffa då och då också. Är man sällan ledig men tjänar på sig bra med pengar så kan det vara en idé att vid tillfälle åka iväg någonstans tillsammans så ofta som möjligt.

Nästa gång ni ses

Se alltid till att bestämma när ni ska ses nästa gång, detta är A och O för ett långdistansförhållande Då har ni något att se fram emot, något att prata om, planera och längta efter. Tänk på att ovisshet kan vara helt olidlig.

Posted in: Relation.
Last Modified: januari 15, 2019